Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: Întrevedere cu Krasnoselski, ar putea avea loc pînă la sfîrşitul anului

12 dec. 2018,, 14:50   Politică
2353 1

Preşedintele Igor Dodon susţine că noua întrevedere cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, ar putea avea loc pînă la sfîrşitul anului.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a comunicat marţi seara în cadrul unei transmisiuni în direct pe reţeaua de socializare Odnoklassniki.

„Ne gîndim la soluţionarea problemei transnistrene, îmi doresc mult să înaintăm spre direcția cea bună. În cei doi ani de președinție au fost atinse unele succese care ne permit să sperăm că diferendul va fi reglementat”, a afirmat șeful statului.

El și-a exprimat speranța că întîlnirea va avea loc, deși „Vadim Krasnoselski, din motive inexplicabile, preferă în ultimul timp să evite întîlnirile”..

„Discutăm perspectivele noii întrevederi pînă la sfîrșitul lunii decembrie. Există idei din partea partenerilor din stînga Nistrului referitor la dată. Pînă la sfîrșitul anului trebuie să avem o nou întîlnire. La astfel de întîlniri, discutăm problemele curente. Poziția mea este: o autonomie largă, cu păstrarea bugetului, a imnului etc. Dar trebuie să avem aceleaşi frontiere, acelaşi sistem fiscal. În anul următor, cred că putem ajunge la un numitor cu privire la modul în care ar trebui să acţionăm”, a spus Dodon.

După cum a informat anterior INFOTAG, la începutul lunii noiembrie, Igor Dodon a anunțat, de asemenea, că întîlnirea cu Vadim Krasnoselski va avea loc pînă la fîrșitul acestui an. În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc după vizita oficială la Moscova, Dodon a spus că întîlnirea este necesară, iar problema reglementării transnistrene a fost discutată la Moscova.

A doua zi, Vadim Krasnoselski a declarat că “nu vede necesitatea” unei întrevederi cu Igor Dodon, programată pentru luna decembrie.

„Desfăşurarea întrevederilor la nivel înalt este justificată doar dacă există o agendă actuală și amplă, care, la momentul actual, nu există. Consider că este inoportună desfăşurarea unei întîlniri de dragul întîlnirilor”, a spus Krasnoselski.

În decembrie se vor împlini doi ani de președinție – atît pentru Igor Dodon, cît și pentru Vadim Krasnoselski. În acest timp, ei s-au întîlnit de patru ori. Prima întrevedere a acut loc imediat după alegeri, la începutul lunii ianuarie 2017, la Bender. Apoi în luna aprilie, la reședința Președintelui RM de la Holercani. O altă întrevedere a fost programată pentru iulie 2017, dar aceasta nu a mai avut loc după ce autoritățile Moldovei l-au declarat drept persona non grata pe reprezentant special al Președintelui Federației Ruse pentru Transnistria, vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

După o pauză de un an, liderii de pe cele două maluri ale Nistrului s-au întîlnit din nou în aprilie 2018 la Bender. O altă întrevedere a avut loc în luna septembrie la reședința Președintelui RM de la Condriţa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?