X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Dodon: Instituțiile mass-media din Republica Moldova trebuie să fie libere

22 mai. 2018,, 13:30   Politică
3444 3

Astăzi, 22 mai, şeful statului Igor Dodon a avut o întrevedere cu Iskender Kemal Okyay, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova, informează Noi.md.

Preşedintele ţării a subliniat că în cadrul întîlnirii au abordate subiecte cu privire la relațiile bilaterale, mersul lucrărilor de reparație a Președinției, precum şi pachetul de legi cu privire la Găgăuzia.

"În cursul discuției am subliniat că voi insista în continuare ca legile cu privire la Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia, să fie aprobate în redacția propusă de grupul de lucru al Parlamentului, Adunării Populare a Găgăuziei şi reprezentanţilor societăţii civile.De asemenea, am discutat despre situația cu privire la postul public regional de televiziune GRT. Am declarat că condamn încercarea de a supune politic mass-media, în special, tentativele care au loc asupra postului de televiziune GRT. Instituțiile mass-media din Republica Moldova trebuie să fie libere, iar partidele politice să nu fie implicate în aceste situații", a declarat Dodon.

Preşedintele ţării nu a ezitat să le mulţumească partenerilor turci pentru suportul pe care îl acordă atît pentru proiectele sociale din Găgăuzia, cît și pentru reparația sediului Președinției.

"Am subliniat că mersul lucrărilor de reparație se desfășoară conform planului stabilit. Totodată, mi-am exprimat speranța că la finele lunii august, președintele Turciei va sosi în Republica Moldova pentru a inaugura împreună sediul instituției prezidențiale", a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?