Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon, îndemnat să întoarcă Parlamentului legea care permite agitația electorală în ziua alegerilor

26 noi. 2018,, 18:51   Politică
2611 3

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte a solicitat printr-un apel adresat președintelui Igor Dodon ca acesta să trimită Parlamentului spre reexaminare legea adoptată de legislativ la 23 noiembrie 2018 prin care s-a decis eliminarea restricțiilor cu privire la agitația electorală în ziua alegerilor, pe motiv că aceasta contravine bunelor practici în materie electorală.

Legea propune modificări la Codul electoral și la cel contravențional pentru a permite desfășurarea agitației electorale atît în ziua alegerilor cît și în ziua anterioară alegerilor, inclusiv lîngă secțiile de votare.

Potrivit autorilor proiectului, Parlamentul trebuia să se expună în primul rînd pe marginea agitației electorale făcute în internet și să propună o soluție în acest sens.

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte spune că a prezentat anterior Comisiei juridice, numiri și imunități o opinie pe marginea experienței internaționale privind reglementările referitoare la agitația și publicitatea electorală, iar argumentele prezentate nu au fost luate în considerație sau au fost smulse din context și interpretate unilateral.

CALC consideră oportună preluarea modelelor democratice de reglementare a agitației electorale, astfel încît aceasta să fie în continuare restricționată în spațiul fizic în ziua alegerilor și ziua anterioară alegerilor. ONG-ul propune să fie permisă agitația în rețelele de socializare și internet. Adică, în internet, în ziua liniștii electorale, poate fi considerată publicitate și agitație interzisă, doar cea contra cost, care amplifică circuitul fluxului informațional cu conținut electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?