Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1166

Dodon: În următoarele zile, în Moldova, ar putea fi format un nou Guvern

6 iun. 2019,, 16:50   Politică
3079 2

În următoarele zile, în Moldova, ar putea fi formată o majoritate parlamentară și un nou Guvern, bazat pe un larg consens național, cu scopul de a menține anume acest echilibru în politica externă.

Despre acest lucru a declarat președintele Moldovei Igor Dodon, la festivitatea de deschidere a Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg, la care a participat la invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, transmite Noi.md.

La ceremonie au mai fost prezenți - Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, președintele colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sargsyan, vice-prim-ministru al Mongoliei, Enkhtuvshin, prim-vicepremierul Guvernului Rusiei, ministrul finanțelor, Anton Siluanov și guvernatorul interimar al or. Sankt Petersburg, Alexandr Beglov.

Igor Dodon le-a relatat succint participanților la Forum despre interesele naționale ale Republicii Moldova, despre relațiile strategice de cooperare ale țării noastre cu Federația Rusă și cu alți parteneri internaționali importanți, despre strategia prezidențială cu privire la promovarea unei politici externe echilibrate dintre Est și Vest ș.a.

De asemenea, el a precizat că în următoarele zile, în Moldova, ar putea fi formată o majoritate parlamentară și un nou Guvern, bazat pe un larg consens național, cu scopul de a menține anume acest echilibru în politica externă.


În cadrul discursului, șeful statului moldovenesc i-a îndemnat pe oamenii de afaceri străini să investească în economia țării noastre și i-a invitat să participe la Forumul Economic Moldo-Rus, care va avea loc în luna septembrie la Chișinău.

”Consider că evenimentul de astăzi are un rol foarte important în promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internațională”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de pe o rețea socială.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав