X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: În toamnă socialiștii vor ieși la proteste masive

27 iul. 2018,, 08:31   Politică
5479 9

În toamna acestui an Partidul Socialiștilor va organiza proteste masive. Protestele vor fi organizate nu împotriva unor sau altor actori politici, dar pentru a le explica oamenilor cine a fost în ultimii nouă ani la guvernare.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova.

„Eu consider că în toamnă socialiștii trebuie să iasă la proteste masive, dar nu împotriva unuia sau altuia, trebuie să iasă să le explice oamenilor cine a fost în ultimii nouă ani la guvernare”, a declarat șeful statului.

Referindu-se la protestele și contraprotestele care au avut loc în ultima perioadă în Republica Moldova, Igor Dodon spune că cei care în ultimii nouă ani au fost la guvernare protestează unul împotriva altuia.

După următoarele alegeri parlamentare se pot dezvolta trei scenarii de guvernare, consideră Igor Dodon. Unul dintre scenarii prevede că socialiștii vor obține majoritatea și vor guverna de unii singuri sau împreună cu cîțiva deputați independenți, alt scenariu prevede o coaliție a dreptei împotriva socialiștilor, dar acest lucru va fi foarte dificil, și al treilea – alegeri parlamentare anticipate. „Dacă n-o să găsim limbă comună, o să insistăm să facem alegeri parlamentare anticipate și la anticipate socialiștii vor obține mai mult. Aceasta este poziția noastră fermă, clară, cinstită față de toți”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului nu exclude că la scrutinul parlamentar va merge drept cap de listă al PSRM pentru că președintele țării nu are vreo interdicție în acest sens. Totodată, Igor Dodon spune că Partidul Socialiștilor va avea candidați în toate circumscripțiile.

Pentru diasporă, președintele susține că trebuie deschise mai multe secții de votare, în special pentru cetățenii care se află în Federația Rusă. În plus, Igor Dodon consideră că cetățenilor aflați peste hotare trebuie să li se acorde două zile pentru vot pentru că aceștia se deplasează la sute de kilometri pentru a-și exercita acest drept. Totodată, șeful statului spune că guvernarea nu va accepta aceste propuneri pentru că nu este interesată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?