Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: În timpul apropiat Procuratura Generală va avea o nouă conducere

26 iun. 2019,, 12:10   Politică
3673 1

Președintele Igor Dodon spune că „în timpul apropiat” Procuratura Generală va avea o nouă conducere. El a declarat despre posibilitatea schimbării procurorului general după ședința Consiliului Suprem de Securitate, la care a participat și actualul șef al PG, Eduard Harunjen.

Dodon și-a manifestat nemulțumirea față de activitatea Procuraturii Generale în raport cu contrabanda care s-a făcut în ultimii ani prin punctele de trecere a frontierei din Republica Moldova, potrivit unor informații apărute recent în spațiul public.

„Atunci cînd prin aeroport se duc 2 tone de chihlimbar pe săptămînă și toți o fac pe mortul în popușoi, cum este posibil așa ceva? Sau anabolizante, contrabanda cu țigări și spirt? S-au format grupuri pentru a stopa aceste scheme frauduloase. Procurorii tac, toți tac. Ei cer dovezi. Dar pentru ce vă trebuie dovezi, voi cu ce vă ocupați?”, a menționat Igor Dodon după ședința CSS.

În acest context, președintele a spus că „o să vedem ce vom face mai departe cu Procuratura Generală. În timpul apropiat trebuie să fie conducere nouă și acolo”.

„Noi nu vom da indicații procurorilor să facă anumite lucruri. Justiția trebuie să fie independentă. Dar nu vom accepta ca atunci cînd se face contrabandă nimeni să nu intervină. Sau acum, la Moldtelecom, urgent s-au făcut achiziții de 100 de milioane de lei, 6 milioane de dolari. Pentru ce se fac toate aceste lucruri?”, a mai precizat șeful statului.


Declarațiile lui Dodon vin după ce procurorul general Eduard Harunjen s-a arătat hotărît să rămînă în funcție și susține că pe lîngă solicitările de a demisiona primește și foarte multe mesaje de susținere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?