X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dodon: În Moldova Putin rămîne cel mai influent lider de stat din străinătate

27 apr. 2018,, 16:30   Politică
6288 22

Șeful statului, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu guvernatorul Sankt Petersburgului, Gheorghi Poltavcenko, informează Noi.md.

Cei doi oficiali au discutat despre problemele ce țin de relațiile moldo-ruse pe plan național și regional. În cadrul discuțiilor, Dodon și-a exprimat încrederea că, după alegerile parlamentare din acest an, relațiile moldo-ruse vor avansa la toate nivelurile.

„Am subliniat că raporturile dintre Republica Moldova și Federația Rusă înregistrează o dezvoltare eficientă și rezultativă la nivel de șefi de stat, inclusiv la nivel de regiuni. Sînt convins că, după alegerile parlamentare care se vor desfășura în țara noastră în acest an, contactele bilaterale vor cunoaște un alt stadiu de colaborare strategică între guvernele, dar şi între parlamentele ambelor state”, a remarcat el.

Totodată, Igor Dodon l-a asigurat pe guvernatorul Sankt Petersburgului că majoritatea cetățenilor moldoveni se pronunță pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia.

„În ţara noastră, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost şi rămîne a fi cel mai influent lider de stat din străinătate. Am subliniat interesul Republicii Moldova pentru obținerea unei informaţii cît mai ample despre activitatea Uniunii Economice Eurasiatice şi sperăm să obţinem, în scurt timp, statut de observator în cadrul acestei structuri”, a adăugat el.


Cei doi oficiali au mai discutat despre programul de festivități prilejuite de aniversarea a 73-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei în Republica Moldova şi, în special, despre acțiunea intitulată „Regimentul nemuritor”, care va avea loc la Chișinău pe 9 mai curent. Părțile s-au pronunțat pentru organizarea, la Chișinău, a unui business-forum la începutul lunii iunie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?