Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon în fața unei noi suspendări?

10 dec. 2018,, 10:10   Politică
3213 13

Președintele Igor Dodon ar putea fi suspendat temporar din funcție pentru a cincea oară. Curtea Constituțională va examina, astăzi, sesizarea depusă în acest sens de democrații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu. Informația a fost confirmată pentru AGORA de către consilierul juridic al președintelui, Maxim Lebedinchi.

Igor Dodon ar putea fi suspendat din cauza refuzului de a promulga patru legi aprobate de Parlament, care se referă la construcția Ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican, sărbătorirea pe 9 mai a Zilei Europei, la noul Cod al Audiovizualului, dar și la reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri, care urmează să se transforme în Inspectoratul General al Carabinierilor.

Totuși, șeful statului urmează să semneze astăzi decretul de numire în funcție a noului ministru de Finanțe, propus de premierul Pavel Filip. Este vorba de secretarul general de stat de la Finanțe, Ion Chicu.

Deși Maxim Lebedinschi a declarat că magistrații urmează să examineze o sesizare privind suspendarea președintelui din funcție, pe 30 noiembrie, șeful Legislativului, Andrian Candu, a declarat că Igor Dodon ar putea fi demis. „S-ar putea ca acesta să aibă „o surpriză înainte de sărbători”, a spus Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?