X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon îl îndeamnă pe Filip să-și numească miniștrii prin mascaradă de 5 minute!

20 sep. 2018,, 10:50   Politică
3169 9

După ce premierul Pavel Filip a declarat că se va adresa Curții Constituționale pentru ca președintele să fie supendat din funcție din cauza că nu a semnat numirea candidaturilor PDM la funcția ministru, Igor Dodon a venit cu o replică.

Potrivit președintelui, Pavel Filip are miniștri care nu pot lucra eficient și apoi încearcă să pună în locul lor alții și mai incompetenți.

„Populism este atunci cînd îți amintești de nevoile oamenilor doar înainte de alegeri. (...) Colaborarea dintre instituțiile statului presupune dialog, nu forțarea șefului statului să accepte persoane necalitative în funcții înalte. Dacă-i vor atît de mult, să și-i numească ei prin mascaradă de 5 minute, cum au mai făcut-o", a declarat Igor Dodon, menționînd că nu va accepta șantaje și ultimatumuri din partea majorității parlamentare.

Igor Dodon a refuzat să numească cei doi miniștri propuși de PDM la funcția de ministru. Este vorba de Silvia Radu care ar urma să devină ministru al Sănătății și Nicolae Ciubuc înaintat pentru funcția de ministru al Agriculturii. Pavel Filip a declarat ulterior că va cere suspendarea președintelui în caz că acesta își menține decizia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?