X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon îi sugerează lui Băsescu să-şi ia gîndul de la cetăţenia moldovenească

6 sep. 2018,, 10:20   Politică
4047 3

Igor Dodon și-a fixat scopul să-l lase pe ex-președintele României Traian Băsescu, fără cetățenia R.Moldova.

Acesta a declarat aseară la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4 că Băsescu a devenit cetățean moldovean prin încălcarea legii.

„Eu știu că domnul Băsescu a pierdut la Curtea de Apel. Nimic nu s-a schimbat. Cetățenia Domnului Băsescu a fost acordată prin încălcarea legislației, fapt confirmat nu de mine. Este comisie în care sînt reprezentanții tuturor instituțiilor care mi-au pus raportul pe masă. sînt încălcări, poftim.... Dosarul este în instanță. Și chiar dacă va încerca ca să meargă pe formula cetățeniei prin investiții, n-o să meargă pentru că este încălcarea anterioară a legislației”, a declarat Dodon.

La aceeași emisiune, el a mai spus că şi-ar dori ca cetăţenii străini care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu oricare alt stat să fie declaraţi persona non grata.

„Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea cu România, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova”, a subliniat preşedintele la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.


Menţionăm că, fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurămîntul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?