Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon: ”Guvernarea pregătește mobilizarea cetățenilor. Reacția Președinției

21 oct. 2022,, 13:34   Politică
4031 0

Conducerea Moldovei pregătește mobilizarea cetățenilor și are intenția să se implice în acțiuni militare pe Nistru, la cererea și cu susținerea aliaților externi, care sînt interesați de un conflict în regiunea Transnistreană. Se discută și scenariul absorbției Republicii Moldova de către România.

Despre acest lucru a declarat fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, menționînd că la moment, sînt mai mulți actori străini interesați de un conflict în regiunea Transnistreană, inclusiv pentru a crea un nou focar de război în regiune, separat de zona luptelor deja existente în Ucraina.

”Miza unora dintre acești actori este să transforme Republica Moldova în parte activă a confruntării militare cu forțele rusești, ca apoi Chișinăul să justifice intervenția „prietenească” a unor trupe NATO din România și din alte țări occidentale, care vor trece Prutul”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui, dacă Maia Sandu se va lăsa convinsă să facă asemenea jocuri criminale, înseamnă că ea este ruptă complet de interesele naționale și de preocupările cetățenilor moldoveni, care vor pace și nu doresc să fie de partea vreunei părți în războiul din vecinătate.

”Recomand președintei să țină cont de lecțiile istoriei și să nu uite nicio zi de promisiunile electorale date cetățenilor, care au ales-o pentru vremuri bune și pace, dar nu pentru sărăcie, scumpiri, haos și război. Iar noi, cetățenii Republicii Moldova, trebuie să fim ca niciodată uniți și gata pentru a face față noilor provocări, pentru că de hotărârea noastră depinde viitorul țării, al copiilor și nepoților noștri”, a scris Igor Dodon.


Contactat de Noi.md, serviciul de presă al Președinției a menționat că declarațiile făcute de Igor Dodon sînt adevărate minciuni care au drept scop să sperie oamenii.

”O declarație plină de minciuni, cu scopul clar de a speria oamenii și a dezbina societatea. Totul - din disperarea că va trebui să răspundă pentru fărădelegile comise. Frica de închisoare îi face pe foștii actori politici să susțină tot mai deschis războiul rus din Ucraina, iar pentru a se salva ei sunt gata să sacrifice pacea și propria țară intereselor rusești”, se arată în răspunsul serviciului de presă.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?