X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: Funcția de președinte al Parlamentului, garanție pentru socialiști

24 mai. 2019,, 11:40   Politică
2053 3

Funcția de președinte al Parlamentului ar fi o garanție pentru socialiști pentru că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost suspendat de cinci ori în ultimii doi ani jumătate.

Atunci cînd sînt încercări de a destitui șeful statului, rămîne să exercite funcția de șef al statului președintele Parlamentului. Explicația a fost oferită de Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, transmite IPN.

„Speakerul Parlamentului este aproape imposibil de a fi scos din funcție. În ultimii zece ani de guvernare pro-europeană o dată a fost scos speakerul, în 2013, mai mult nu a fost”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon spune că a făcut tot posibilul în calitatea sa de președinte al Republicii Moldova pentru ca să existe o majoritate parlamentară. De asemenea, șeful statului consideră că responsabil de alegeri anticipate, dacă acestea vor avea loc, va fi blocul ACUM. Totuși, președintele menționează că pînă cînd nu există o altă decizie a Consiliului republican al PSRM, mai există o șansă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?