X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Echipa Maiei Sandu nu avea idee despre cum funcționează Guvernul

2 dec. 2019,, 16:32   Politică
4217 2

Întrebat în cadrul unui interviu pentru publicația rusă TASS, de ce coaliția dintre Blocul ACUM și PSRM, în care oamenii „și-au pus speranțe pentru o schimbare în țară” s-a destrămat atît de repede, Dodon a spus că atît el, cît și socialiștii nu și-au dorit asta.

„Ați menționat bine despre așteptările privind schimbările. Nici președintele și nici socialiștii nu au vrut să distrugă această coaliție. Eram gata să sprijinim guvernul Sandu, dar s-a dovedit a fi unul dintre cele mai ineficiente din istoria țării”, a declarat Dodon.

Șeful statului a spus că ineficiența Guvernului Sandu s-a văzut în timpul întîlnirilor pe care le avea în teritoriu.

„Acest lucru mi-a fost spus din ce în ce mai mult în timpul întîlnirilor în teritoriu, atît de către lideri locali, dar și de oamenii obișnuiți. Ne așteptam la lucrări concrete din partea miniștrilor pentru restabilirea ordinii în țară, în speranța unei schimbări în bine. Dar nu am văzut asta”, a adăugat șeful statului.

Dodon mai spune că „personalul era foarte slab – majoritatea miniștrilor nu aveau nici experiență de conducere, nici cunoștințele necesare pentru domeniile încredințate”, pe unii dintre ei numindu-i bloggeri.


„Mulți, devenind experți în cadrul organizațiilor nonguvernamentale sau blogging, nu aveau idee despre cum funcționează Guvernul sau ministerul. Lipsa de pregătire pentru soluționarea problemelor, fie că este vorba de economie sau agricultură, medicină sau educație, lipsa unei gîndiri sistematice, rezerva de personal a dus la un salt de permutări la toate nivelurile.

Mulți manageri experimentați au plecat după un val de concedieri, iar alții au plecat singuri. Sucursala executivă era într-o febră – potrivit statisticilor, pînă în noiembrie situația economiei, sfera socială s-a agravat grav, veniturile bugetare au scăzut, iar întîrzierile salariilor din sectorul public au început în noiembrie”, a mai spus Igor Dodon.

Președintele a mai spus că a încercat să vorbească despre aceste probleme, dar cei din Guvern „de multe ori, erau surzi la avertismente”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?