Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon: E nevoie de un compromis pentru a preveni dezbinarea corpului judecătoresc

25 oct. 2019,, 11:10   Politică
2483 1

Șeful statului, Igor Dodon, este gata să-și asume rolul de „mediator” în criza sistemului judecătoresc cu care ne confruntăm în ultima perioadă de la instaurarea noii guvernări. Despre acest lucru a anunțat Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Voi pleda pentru edificarea CSM-ului pe cale legală, după o consultare plenară, transparentă a tuturor părților interesate, cu implicarea experților notorii în domeniu, pentru a exclude orice jonglări de culoar sau jocuri de grup și pentru a crea premise ca cei mai onești, respectați și apreciați judecători să acceadă în componența Consiliului. În consecință, Adunarea generală a judecătorilor va putea delibera asupra componenței unui astfel de CSM care să fie capabil să asigure funcționalitatea și finalitatea reformei sistemului judecătoresc, iar, mie în calitate de Președinte al țării să-mi revină sarcina promovării fără rezerve a judecătorilor propuși de un astfel de CSM”, se arată în mesajul lui Dodon pe Facebook.

Potrivit președintelui țării, în această conjunctură complicată, soluția optimă trebuie să se bazeze pe un raționament calm și echilibrat în beneficiul întregii societăți, iar rolul unui CSM format din membri integri, demni de încredere, este unul crucial.

„Fac apel către toate părțile implicate în acest exercițiu, să-și întemeieze deciziile luate pe intenții sincere de a reforma sistemul judiciar și în strictă conformitate cu standardele internaționale la care am aderat. Este vital important ca în acest moment să găsim un compromis care să evite scindarea iremediabilă a corpului judecătoresc și să concilieze pozițiile divergente avansate”, se mai arată în postarea șefului statului.

Amintim că astăzi, judecătorii s-au într-unit într-o nouă ședință de lucru, însă pînă în prezent ședința nu a început din cauza lipsei cvorumului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?