X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Diplomații moldoveni din străinătate se tem să ofere asistenţă președintelui

20 feb. 2019,, 19:23   Politică
4440 7

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei ignoră vizitele în străinătate ale Președintelui Republicii, iar reprezentanții ambasadelor țării noastre în străinătate nu acordă sprijin și asistență șefului statului din teama de a fi concediați.

Acest lucru a fost declarat de către șeful statului moldovean, Igor Dodon, care a menţionat că, de exemplu, angajaţii diplomatici din Germania și Rusia nu au sprijinit președintele în timpul recentelor sale călătorii la Munchen și Moscova.

Igor Dodon a numit această situație ciudată, menționînd că atunci cînd deţinea funcţia de prim viceprim-ministru și apoi de deputat al opoziției, Ministerul de Externe al R. Moldova nu și-a permis niciodată așa ceva în relațiile cu președintele ţării .

Șeful statului a afirmat că, săptămîna trecută, atunci cînd participa la lucrările Conferinței Internaționale de Securitate de la München, nici un reprezentant al ambasadei moldovenești din Germania nu a binevoit să se prezinte la eveniment.

„Aceștia trebuie să participe la astfel de evenimente atunci cînd la ele sosesc oficiali din Moldova. Dar ei au interdicţia de a o face. Li s-a interzis să mă întîlnească şi la Moscova, de unde am revenit în Moldova. Fiecare angajat al misiunilor diplomatice are interdicţia de a se apropia de preşedinte. Partenerii noștri nu înțeleg acest lucru. Ei rîd, spun: cum este posibil aşa ceva? ", a spus Igor Dodon.


El a reamintit că atunci cînd un ministru, un vice-ministru, orice deputat al guvernării sau din opoziție pleacă în vreo țară, serviciul diplomatic, ambasada de acolo trebuie să le acorde tot sprijinul diplomatic, pentru că acesta le este lucrul.

El a subliniat că diplomații, angajați ai MAEIE, se consideră profesioniști, totuşi problema privind corespunderea lor criteriilor de eligibilitate va fi abordată în mod serios după alegeri.

„Nu se poate proceda în felul acesta. Nu contează dacă este oponent politic sau nu. Acesta este un reprezentant al statului şi ei îşi permit aşa ceva. Lasă că vom clarifica noi situaţia”, a concluzionat președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?