COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

Dodon, despre rezultatele alegerilor anticipate: „Oamenii și-au dorit schimbarea”

12 iul. 12:41   Politică
2688 10

„Aceasta este democrația, cînd se schimbă cei care conduc țara”. Astfel și-a început discursul, astăzi, președintele PSRM, Igor Dodon, care și-a felicitat oponenții politici cu rezultatul obținut la alegerile anticipate desfășurate în R. Moldova la 11 iulie curent.

„Noi percepem acest rezultat ca o normă firească a democrației. Oamenii și-au dorit schimbarea. Îi felicit pe cei din PAS, pe Maia Sandu. Începînd cu ziua de astăzi, au toată puterea în stat. E un fel de stat captiv, dar din alt punct de vedere. Le urez sincere felicitări și sucese. Noi toți, cetățenii au foarte mari așteptări. Noi vom fi în opoziție, una bine pregătită, profesionistă, responsabili. Vom urmări să îndeplinească toate promisunile electorale.

Toate proiectele de lege sînt pregătite, le vom pune la vot. Vom sancționa orice abuz, orice înrăutățire a calității vieții în Moldova în formele democratice, de opoziție nu ne temem”, a declarat Dodon.

Șeful PSRM mai spune că socialiștii alături de comuniști vor sta „la paza integrității, dacă se vor încălca limite - vom reacționa prompt. Trebuie repede să ne apucăm de lucru. Stimați oponenți politici, vă îndemnăm foarte rapid să trecem toate procedurile juridice, urgent să fie numit Guvernul și să ne apucăm de lucru”.

De precizat că, în urma procesării a 99,95% la sută din procesele verbale, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) obține 52,74%, iarBlocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) - 27,22%.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽