Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Dodon, despre o posibilă întîlnire cu Poroșenko

12 feb. 2019,, 08:11   Politică
4564 7

Cu toate acestea, Igor Dodon nu se va întîlni cu omologul său ucrainean, pentru că nu vrea să se amestece în treburile interne ale statului vecin.

De partea cealaltă, Guvernul de la Chișinău nu a anunțat deocamdată nimic despre această vizită.

„Din cîte știm noi, Poroșenko trebuie să aterizeze miercuri. Ne-a fost cerută garda de onoare. Noi am dat acordul. În ceea ce privește întrevederile, noi înțelegem că Poroșenko este candidat la alegerile prezidențiale și ca să nu ne amestecăm în treburile interne, noi considerăm că președintele nu trebuie să se întrevadă cu niciun candidat.

Nu ar fi corect. Dacă ne vedem cu Poroșenko, mîine poate veni oricare altul și să spună că vrea să vină în Republica Moldova să se întîlnească cu președintele. De aceea, noi nu ne vom amesteca în politica internă a țării vecine și gata. Vom lucra cu cei pe care îi vor alege cetățenii Ucrainei”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu.

De menționat că pe parcursul mandatului său, președintele Igor Dodon nu a avut nicio deplasare oficială în Ucraina.


La fel, nici șeful staului vecin nu a vizitat țara noastră după alegerea lui Igor Dodon în funcția de șef al statului.

Singura întîlnire a lui Dodon cu Poroșenko a avut loc în toamna anului trecut la Paris unde a participat la mai multe evenimente organizate cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la sfîrșitul Primului Război Mondial.

În schimb premierul Pavel Filip s-a întîlnit mai des cu președintele ucrainean, efectuînd și o vizită oficială la Kiev.

De asemenea, în iulie 2017, cei doi au inaugurat împreună controlul comun la punctul de frontieră Pervomaisk-Cuciurgan, iar în decembrie anul trecut au discutat la telefon despre extinderea acestei practici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?