X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Dodon despre numirea celor trei judecători la Curtea Constituțională

15 dec. 2018,, 10:44   Politică
5879 6

Schimbarea a trei judecători la Curtea Constituțională înseamnă, în primul rînd, faptul că Partidul Democrat este sigur că nu va obține majoritate parlamentară în alegerile din 24 februarie 2019.

Declarația aparține președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit lui, dacă democrații erau siguri că vor avea majoritate parlamentară, nu se grăbeau cu aceste numiri, transmite IPN.

„Ei înțeleg că, cel mai probabil, după 24 februarie, nu vor avea așa o majoritate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” la postul de televiziune NTV Moldova.

Potrivit lui, dacă după 24 februarie democrații vor trebui să fie în opoziție, ei speră că oamenii lor vor rămîne în funcții pentru întregul mandat. „Aceasta este o opinie greșită”, a menționat șeful statului, precizînd că, în cazul altei majorități parlamentare, toate persoanele numite își vor depune singure demisia în cîteva luni. Președintele consideră că numirile respective nu sînt corecte în raport cu cetățenii Republicii Moldova.

Igor Dodon spune că guvernarea înțelege probabilitatea unor alegeri parlamentare anticipate și acestea ar putea avea loc în a doua jumătate a anului viitor, dacă nu se va forma o majoritate parlamentară după scrutinul din februarie.

În ședința de vineri, 14 decembrie, a Parlamentului, deputata PDM Raisa Apolschii, deputatul PDM Artur Reșetnicov și fostul procuror general Corneliu Gurin au depus jurămîntul în calitate de noii judecători la Curtea Constituțională. Raisa Apolschii este desemnată judecător constituțional de către Parlament, Artur Reșetnicov – de către Guvern, iar Corneliu Gurin – de către Consiliul Superior al Magistraturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?