X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Dodon, despre noul acord între PSRM-ACUM

21 aug. 2019,, 12:31   Politică
2530 0

Preşedintele Igor Dodon susţine că, împreună președintele Partidului Socialiștilor, au pregătit un proiect de accord de colaborare între PSRM şi Blocul ACUM, în viziunea lor, cu componentele de bază.

Şeful statului spune că acest proiect de acord a fost transmis săptămîna trecută prim-ministruului Maia Sandu și vicepremierului Andrei Năstase, ministru de interne,. „Acest acord cred că în proporție destul de mare este pregătit și ar fi bine să fie semnat. Cu semnătura sau fără semnătura președintelui țării, trebuie să decidem împreună”, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN.

Igor Dodon este de părere că nimeni nu-şi dorește în Republica Moldova să acapareze toată puterea. În opinia sa, „unica șansă pentru toți este echilibrul; echilibrul în coaliția de guvernare, care este acum între diferite forțe politice cu diferite viziuni, echilibrul extern, inclusiv în politica externă. Aceasta este unica șansă pentru Republica Moldova, nu poate să fie doar în stînga sau doar în dreapta, pentru că atunci apar anumite conflicte și riscuri, inclusiv geopolitice”.

„De aceea, eu în calitate de om de stat, în primul rînd, conștientizez foarte bine că noi avem nevoie de echilibru, dificil, cu discuții foarte mari în interiorul coaliției de guvernare. Eu vreau să vă spun că pe parcursul ultimelor 10 zile, cu excepția zilei de duminică, noi cîte cel puțin o oră stăm în discuții cu doamna Maia Sandu, Andrei Năstase și doamna Zinaida Greceanîi. Am stat și cîte două ore, și cîte trei ore în discuții”, a declarat Igor Dodon. Potrivit lui, rezultatele acestor discuții trebuie să fie următorul acord, trebuie să fie reformele care trebuie să fie implementate și pe marginea cărora există un consens destul de clar.

Şeful statului a menţionat că echipele au lucrat mult asupra acestui acord. Potrivit preşedintelui, în afară de componentele de bază – politica internă, politica externă – unul din elementele de bază ale acestui acord trebuie să fie reformele. Şi aici este vorba, în primul rînd, de reforma justiției. „La sigur trebuie să fie semnat de prim-ministru, de președintele Parlamentului și de toți deputații care sînt parte a majorității parlamentare. Eu cred că ar fi bine să fie și semnătura președintelui țării. De ce? Pentru că președintele tot participă la implementarea acestor reforme”, a notat Igor Dodon.


„Trebuie să promulgăm și trebuie să nu blocăm unele legi, de aceea pentru a da mesajul politic clar pentru toți, inclusiv către partenerii de dezvoltare, eu cred că trebuie să fie semnat și de președintele țării”, a mai spus șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?