Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon, despre noii miniştri: Ei nu au legitimitate politică

25 sep. 2018,, 16:38   Politică
2619 5

Guvernul a aprobat cu încălcări grave ale Constituției candidaturile celor doi miniştri pe care eu i-am respins anterior – Silvia Radu și Nicolae Ciubuc. Ei nu au nici legitimitate politică, nici morală, nici profesională.

Este declaraţia preşedintelui ţării Igor Dodon şi a fost făcută în contextul în care astăzi cei doi candidaţi depun jurămîntul de învestire în funcţie, comunică Noi.md.

"A fost creat un nou precedent extrem de periculos de sfidare a normelor juridice şi democratice nu doar pentru ţara noastră, ci în general, pentru întreaga regiune est-europeană. În calitatea mea de Preşedinte al ţării nu am cedat şi nu voi ceda în fața provocărilor și a încercărilor de a fi supus unor presiuni. Nici de acum încolo nu voi ceda pe subiecte principiale pentru ţară şi societate. Aceste jocuri de-a democraţia cu suspendare sau transmitere a împuternicirilor se vor termina în curînd, iar cei care participă la astfel de show-uri şi fărădelegi vor fi înlăturați pe termene mult mai îndelungate", a declarat Dodon.

Precizăm că miniștrii desemnați Silvia Radu și Nicolae Ciubuc depun, astăzi, jurămîntul de învestire. Decretele au fost semnat de șeful Legislativului Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării.

Magistrații Curții Constituționale l-au suspendat din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a respins de două ori candidaturile propuse de premierul Pavel Filip.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?