X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon, despre negocierile cu PDM: Nu vom ceda funcția de prim-ministru sau cea de speaker

13 mar. 2020,, 11:43   Politică
3818 24

Negocierile de creare a coaliției dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat vor dura și mai mult, din cauza situației de alertă provocată de infecția cu coronavirus.

Șeful statului, Igor Dodon, spune însă că, indiferent de evoluția discuțiilor, un lucru este cert, PSRM nu va ceda funcția de prim-ministru și nici cea de președinte de Parlament.

„Noi nu vom accepta aceleași condiții de coaliție cum a fost în cazul Blocului ACUM, cînd am cedat premierul și practit întreg Guvernul.

Prim-ministru rămîne Ion Chicu, iar Zinaida Greceanîi rămîne președintă de Parlament.

Da, noi discutăm ca unele ministere să fie transmise în gestiunea PD, pentru că asta și înseamnă coaliție. Urmează să vedem ce candidaturi se vor propune, dacă acestea sînt compatibile cu echipa Chicu”, a declarat președintele Igor Dodon, în emisiunea Președintele Răspunde.


Nu se știe cît vor dura negocierile privind crearea alianței de guvernare, întrucît întrevederile nu au loc din cauza alertei de infectare cu coronavirus.

În același timp, Igor Dodon spune că PSRM va insista pe includerea in acordul de creare a coaliției ideea unei politici externe echilibrate.

„Vom avea în continuare relații de prietenie cu estul și cu vestul. Noi nu vom prieteni cu UE și SUA împotriva Rusiei, niciodată”, a adăugat șeful statului.

Pe 4 martie, PSRM a anunțat, în urma ședinței Consiliului republican al partidului, că lansează negocierile cu democrații în vederea formării une coaliții oficiale de guvernare. O decizie similară a adoptat și Consiliului Național Politic al PD, iar de atunci au avut loc cîteva întruniri ale grupului de lucru. Aceștia au anunțat că discută despre politicile interne și externe, deocamdată, iar pînă la încheierea unui acord mai sînt cîteva etape, ce necesită a fi negociate. Printre altele, PD a spus că și-ar dori jumătate din Guvern, iar PSRM s-a arătat dispus să cedeze Economia și Externele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?