Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Dodon, despre înregistrarea audio, în care ar apărea Plahotniuc (VIDEO)

11 iun. 2019,, 21:25   Politică
2378 0

Președintele Igor Dodon a comentat înregistrarea audio publicată ieri pe pagina de Facebook a TV8, în care Vlad Plahotniuc ar vorbi la Moscova despre cum intenționează să-și înlăture oponenții politici, monopolizarea pieței de publicitate de la noi ș.a.

„Sursele mele de la Moscova spun că această înregistrare este adevărată. Mai mult, ea a fost făcută la începutul anului 2016, și tot în aceeași perioadă el a spus că le propune rușilor federalizarea Moldovei pentru a-i închide dosarul penal. Am înțeles că ei acolo au multe ce a promis Plahotniuc”, a comentat Dodon.

„Dacă Moscova confirmă că acest video este original, înțelegeți ce se întâmplă, da? Nu se poate să te joci cu marile puteri. Eu le spun, știe și ambasadorul SUA și Putin, eu mereu le spun că sunt deschis, ce vă spun aici așa este și poziția mea acolo. Noi nu am dat din coadă. Nu poți să te duci la americani și să le spui că eu voi fi anti-rus, numai susțineți-mă, sau să mergi la ruși și să le spui că vei fi pro-rus numai voi susțineți-mă. Trebuie să ai o poziție clară, iar atunci când te joci și ești sigur că vei rămîne uscat, trecând printre picăturile de ploaie… acest lucru nu i-a reușit nimănui”, a spus președintele.

I-am sunat pe parcursul întregii zile pe reprezentanții Partidului Democrat pentru a le cere o reacție la acest subiect, dar fie ne deconectau, fie nu răspundeau la telefon. Astăzi, la sediul PDM a fost organizată o conferință de presă, dar postului nostru de televiziune i se interzice accesul la briefingurile democraților așa că, din păcate, nu am putut să obținem o reacție.

Reportera TV8.md a încercat să solicite un comentariu de la Pavel Filip astăzi, la Guvern. Dar acesta a spus că nu a privit aseară emisiune Politica și nu știe despre ce înregistrare este vorba.


Menționăm că înregistrarea audio i-a fost transmisă jurnalistei Natalia Morari de la o sursă demnă de încredere care spune că acesta este Vlad Plahotniuc și că discuția a avut loc în Rusia, acum aproximativ patru ani. Vocea care se aude în înregistrare, seamănă cu a lui Vlad Plahotniuc, totuși, nu avem o confirmare oficială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?