COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon, despre dosarul finanțării PSRM: A cui e inițiativa și care e scopul

Dodon, despre dosarul finanțării PSRM: A cui e inițiativa și care e scopul

Igor Dodon a venit cu o reacție în legătură cu dosarul cu privire la ”finanțarea PSRM.

”Dosarul a fost intentat de regimul lui Plahotniuc pentru a șantaja formațiunea. Deși acesta a fost deschis în 2016 de procurorul anticorupție Viorel Morari, pînă în 2019 nu s-a făcut nimic cu acest dosar. Noi sîntem primii interesați să fie clarificată această situație”, a declarat șeful statului.

Dodon mai spune că ”Morari a reluat, în decembrie 2019, acest dosar ”cu scopul de a se victimiza, înțelegînd că noul Procuror general va încerca să intre în detalii cu ce s-a ocupat Procuratura Anticorupție”.


Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, a declarat în ajun că dosarul cu privire la ”finanțarea PSRM”, a fost reluat de conducerea Procuraturii Anticorupție (PA) doar sub presiuni majore politice realizate prin intermediul presei, în lunile noiembrie-decembrie 2019.

Tot Stoianoglo a mai anunțat că în acest dosar sînt admise grave abateri în activităţile procesuale. Potrivit procurorului, aceste încălcări au fost comise cu buna știință de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Vorel Morari.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load