Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Dodon despre declarația Maiei Sandu cu privire la pacificatorii ruși

1 dec. 2020,, 21:40   Politică
6555 3

Declarațiile Maiei Sandu despre retragerea pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană ar putea tensiona relațiile în regiune. Afirmația a fost făcută de către președintele Igor Dodon, care a atras atenția că în ultimele două săptămîni tot mai mult se vorbește despre un nou război.

„Aceste declarații, care s-au făcut în pripă, eu sper că nu sînt sub dictantul cuiva sub aspect de interes geopolitic. Sper că sub acest aspect nu stau jucători geopolitici importanți, care o conduc în declarații pe președintele ales Maia Sandu. Aceste declarații nu corespund situației din Republica Moldova. Am văzut multe acuzații reciproce. Mi-am amintit de anii 90, cu regret. Atîtea discuții despre destabilizare și război, Doamne ferește! Aceste declarații au fost provocate de președintele ales, Maia Sandu”, a spus Igor Dodon la postul public de televiziune.

Amintim că la prima sa conferință de presă în format desfășurat, președintele ales, Maia Sandu, s-a pronunțat în favoarea retragerii Grupului Operațional al trupelor rusești din Transnistria și a transformării misiunii de menținere a păcii de pe Nistru într-una civilă sub auspiciile OSCE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?