X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon, despre crucifixul de la MAI: După Năstase trebuia sfințit locul

15 ian. 2020,, 10:30   Politică
3781 6

Președintele Igor Dodon a refuzat să comenteze cererea Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, de a scoate din sediul MAI crucifixul instalat de fostul ministru Andrei Năstase.

Totuși, Dodon spune că după Năstase ar trebui de „sfințit” ministerul, notează Noi.md cu referire la cotidianul.md.

Solicitat să comenteze hotărîrea Consiliului, Igor Dodon a spus că „ministrul, poate și prim-ministrul, dar în primul rînd primarul general”, ar fi trebuit „în primul rînd să sfințească locul” după ce și-au preluat mandatele, așa cum a făcut și el în fosta clădire a Președinției.

„Ce ține de instalarea sau scoaterea, întrebarea este către cei care au instalat. Am înțeles că domnul ministru nu are de gînd s-o scoată. Dar trebuia să sfințească locul. Mai ales după fostul ministru, trebuiau să scoată tot duhul rău de acolo. Poate o fac acum, de Bobotează”, a declarat Igor Dodon.

Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a decis că instalarea unui crucifix în holul Ministerului Afacerilor Interne de către ex-ministrul Andrei Năstase este un act de „instigare la discriminare pe criteriul de convingeri”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?