COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon despre conflictul transnistrean: Eu cred că este un subiect foarte sensibil

Dodon despre conflictul transnistrean: Eu cred că este un subiect foarte sensibil

Într-un interviu pentru Europa Liberă, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că este deocamdată prematur de a veni cu recomandări sau predicții pentru rezolvarea conflictului transnistrean.

„Noi nu trebuie să ne grăbim cu statutul regiunii transnistrene. Pentru noi este foarte important, dacă vorbim de Transnistria, cîteva lucruri foarte importante.

Primul: să nu înrăutățim situația față de ceea ce avem, să fie implementate acelea ce s-au convenit. Mă refer la numerele de înmatriculare ș.a.m.d., care cu suportul extern, formatul „5+2” au fost aprobate. Să ne clarificăm cu toate schemele de contrabandă, energie ș.a.m.d., și aici va fi o poziție fermă din partea Chișinăului. Eu sînt ferm convins că prim-ministrul va fi deacord cu poziția mea, aici trebuie să tăiem tot. Și mai departe, în ceea ce ține de statut, eu cred că este un subiect foarte sensibil care va fi greu de discutat în componența actualei guvernări. Să nu ne grăbim cu aceste lucruri”, a spus Igor Dodon.


Totodată, acesta a menționat că discuțiile în formatul „5+2” trebuie să aibă loc, iar vicepremierul Vasile Șova este profesionistul care va ști să gestioneze corect deciziile luate de Chișinău în cazul dat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load