Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Dodon despre cine e unicul stăpîn al Moldovei

30 aug. 2018,, 13:31   Politică
11123 26

Situația, creată ca urmare a acțiunilor autorităților și a așa-numitei opoziții proeuropene, în Republica Moldova, trezeşte o mare îngrijorare, deoarece pacea, liniștea și stabilitatea în societate sînt amenințate.

Urmărind obiective politice înguste, atît unii, cît şi alţii au transformat Moldova într-un cîmp de luptă nesfîrșit, dar niciuna dintre tabere nu-şi dă seama, care ar putea fi consecințele comportamentului lor iresponsabil.

Declaraţia în cauză a fost făcută în cadrul interviului, acordat portalului coment.md, de către președintele țării, Igor Dodon, scrie aif.md. "Nu lupta pentru putere este importantă, ci ceea ce veți face cu această putere, atunci cînd o veți primi. Cine îi cheamă astăzi pe oameni pe baricade? Nu sînt oare aceiași oameni, care din anul 2009 și pînă acum, aflîndu-se în cadrul diferitor structuri guvernamentale, au distrus economia, şi-au subordonat intereselor proprii instituțiilor statului, au adus țara în pragul sărăciei, forțînd sute de mii de moldoveni să plece? Ei au furat, de asemenea, miliardul, punînd întoarcerea acestuia pe umerii noştri, pe umerii copiilor și nepoților noștri. Ei au închis deja școli și spitale, au jefuit și au vîndut proprietăţile statului, au promovat legi, care contravin principiilor morale ale societății noastre ortodoxe și așa mai departe", a subliniat el.

Președintele a remarcat a cîta oară că acum foștii parteneri de la putere sînt împărțiți în două tabere și încearcă să-i implice în jocurile lor periculoase, care nu au nimic de-a face cu interesele Republicii Moldova şi a cetăţenilor săi. Atît pentru cei aflaţi la guvernare, cît și pentru așa-numita opoziție pro-europeană, singurul scop este puterea, pe care unii vor să o păstreze, în timp ce alții să o obţină, folosindu-i pe cetățeni. Iar ce au făcut ei cu această putere, am văzut deja”, a adăugat Dodon.

În legătură cu aceasta, președintele a numit ca fiind corectă poziția Partidului Socialiştilor, care a decis să nu participe la protestele de acest gen. – Să-i lăsăm pe așa-numiții pro-europeni să-și arate adevărata față. Socialiștii sînt acea forță care, după venirea la putere, va asigura țării noastre un prezent şi un viitor, pe care îl merită. În condiţiile, cînd acești politicieni iresponsabili sînt gata să dea foc ţării, pentru a-şi atinge propriile interese înguste, este de datoria noastră să protejăm Moldova, interesele noastre naționale și să nu admitem implicarea societăţii în jocurile lor murdare, care pot avea urmări devastatoare pentru noi toți, dar și pentru stat”, a menţionat el.


Șeful statului a făcut apel către cetățeni „să fie foarte atenți, să nu se lase provocaţi de "cîntecele false" ale reprezentanților autorităților și ale opoziției proeuropene, iar pe instigatorii întregii acestei acțiuni i-a îndemnat să înceteze să-şi bată joc de oameni, să le spună minciuni și să manipuleze cu ei, să înceteze provocările și să încerce să înțeleagă cum se pot termina toate acestea. Dacă ei nu vor înțelege acest lucru, să fie gata să răspundă, inclusiv, în conformitate cu legea, pentru consecințe, care pot fi foarte grave. Republica Moldova nu este proprietatea lor, și nu e un poligon, pe care ei să-și poată testa metodele de luptă murdare, subordonîndu-şi interesele țării. Unicul stăpîn al Republicii Moldova este poporul, iar în curînd republica le va fi returnată cetățenilor, indiferent de jocurile murdare, care sînt planificate de reprezentanții Guvernului sau de opoziția pro-europeană”, a concluzionat președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?