X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon despre Ceban: „A făcut o greșeală declarîndu-se pro-european”

23 dec. 2022,, 16:45   Politică
5441 1

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a comentat proiectul politic anunțat de Ion Ceban.

Dodon a amintit cum candidatul PSRM Ceban a ajuns primar al Chișinăului și a spus că Ceban a comis o greșeală cînd s-a declarat pro-european.

„Cred că este o greșeală. Toți ei speră că a fi pro-european este la modă. Uitați-vă la sondaje pentru a vedea cum scade încrederea în vectorul european sub guvernele pro-europene. Filat a fost primul, în perioada guvernării sale vectorul pro-european a înregistrat cea mai mare scădere”, a spus Dodon în emisiunea Morari.live.

Igor Dodon a mai spus că ratingul lui Ion Ceban se datorează faptului că este primarul Chișinăului. Liderul informal al PSRM a amintit că Ceban a devenit candidatul partidului la funcția de primar al capitalei.

„Așa a fost și cu Urechean, care a reușit să promoveze în parlament un partid împotriva lui Voronin, Chirtoacă, care nu avea organizație de partid în teritoriu, dar a intrat în Parlament cu 10 deputați. Primarul general în orice formulă este un jucător național. În 2015, i-am spus lui Ceban, Batrîncea și Greceanîi, care erau deputați, că unul dintre ei ar trebui să rămînă în Consiliul Municipal Chișinău ca președinte al fracțiunii, pentru că va fi candidatul nostru la primar. Batrîncea și Greceanîi au refuzat, dar Ceban a fost de acord, a spus că își asumă riscuri și renunță la mandatul său de parlamentar”, a spus Dodon.


Dodon a mai adăugat că nu regretă că l-a susținut pe Ion Ceban în funcția de primar al Chișinăului.

„Nu sînt de acord cu virajul de 180 de grade pe o serie de subiecte, inclusiv geopolitica. În 2014, împreună am promovat istoria și limba moldovenească, parteneriatul cu Rusia. Nu accept asta, pentru că cred că trebuie să fii consecvent”, a subliniat Igor Dodon.

Din partea redacției, dorim să adăugăm că politicienii moldoveni prea s-au lăsat ademeniți de tehnologiile politice și de latura formală a lucrurilor în detrimentul unor acțiuni concrete exclusiv în interesul poporului moldovenesc. Un politician trebuie pur și simplu să-și iubească țara și să fie convins de ceea ce face. Dar oare merită încrederea alegătorilor într-un politician care este astăzi pro-rus, mîine pro-moldovenesc și poimîine pro-european?

37
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?