X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon, despre Arena Chișinău: Am multe semne de întrebare

19 apr. 2018,, 13:05   Politică
5190 3

Din cele 200 de milioane de lei prevăzute pentru construcția Arenei Chișinău puteau fi majorate salariile unor categorii de bugetari, susține președintele Igor Dodon, citat de Noi.md.

Demnitarul spune că are mai multe obiecții față de proiectul democraților cu privire la construcția Arenei Chișinău și că va monitoriza cu atenție derularea lui.

„Am multe semne de întrebare. Este vorba de zeci de hectare în apropierea Chișinăului care sînt valoroase ca preț. Dacă noi intrăm în acest proiect cu un teren de 70 ha, care ar costa zeci de milioane de euro, de ce mai alocăm din bugetul de stat? Noi punem la dispoziție terenul, privații să vină cu banii!”, a comentat astăzi Dodon.

Potrivit lui, nu este clar de ce au fost alocați bani de la bugetul de stat, în condițiile în care puteau fi identificați investitori străini pentru finanțarea proiectului.

„Cine este investitorul? Cum s-a selectat el? Ce fel de parteneriat? Ca idee de construcție sînt de acord, noi avem nevoie de o astfel de arenă. Anul trecut am obținut acceptul al unor investitori din Dubai care erau gata să aloce 20 de milioane de euro. O să vedem ce vor face democrații, să nu fie asta o explozie pre-electorală și să nu fie acolo anumite încălcări ale legislației. De ce acordăm bani de la bugetul de stat - cu 200 de milioane puteau să majoreze salariile oamenilor din domeniul culturii”, a conchis Dodon.


În ciuda obiecțiilor exprimate șeful statului a anunțat că a promulgat totuși proiectul de lege care prevede schimbarea destinației a 70 de hectare de teren agricol de la Stăuceni, pentru construcția Arenei Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?