Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Dodon: Democrații, ca și cei din blocul ACUM, vor să guverneze singuri

24 mai. 2019,, 09:41   Politică
4576 3

Președintele țării Igor Dodon spune că, în opinia sa, decizia finală privind crearea unei coaliții parlamentare sau organizarea alegerilor anticipate va fi luată în perioada 3-7 iunie, cînd ar fi ultima săptămînă înainte de expirarea termenului prevăzut de Constituție, după care șeful statului are dreptul să dizolve Parlamentul.

Dodon spune că Partidul Socialiștilor (PSRM) nu poartă discuții cu Partidul Democrat (PD), dar că, în cazul în care PD va accepta toate condiționalitățile înaintate celor de la ACUM privind crearea unei alianțe, atunci PSRM va avea de ales.

„Să presupunem că PD ar accepta tot cerem noi de la ACUM, atunci cei din PSRM ar fi puși într-o situație. Ce vor face? Nu știu, nu pot să vă spun la această etapă”, a declarat Igor Dodon la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

De asemenea, șeful statului, care se declară și lider informal al PSRM, spune că socialiștii ar putea organiza o nouă reuniune a Consiliului Republican pentru a lua o decizie finală. Ședința ar urma să aibă loc pe 3 sau 4 iunie.

„Nu cred că o să se ajungă la aceste discuții, fiindcă PD e ca și ACUM, vor să guverneze singuri”, a mai comentat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?