COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon, declarații în presa rusă despre soarta și locul aflării lui Plahotniuc

Dodon, declarații în presa rusă despre soarta și locul aflării lui Plahotniuc

Președintele Igor Dodon spune că are informații care ar demonstra că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, se află în Statele Unite ale Americii.

Şeful statului a declarat pentru presa rusă că Plahotniuc ar încerca să obțină azil politic în SUA, pentru a nu putea fi extrădat în Republica Moldova sau Federația Rusă.

În cadrul unui interviu pentru agenția de presă TASS, Igor Dodon a precizat că Vladimir Plahotniuc se poate întoarce în Republica Moldova „doar în cătușe”, răspunzînd astfel la o întrebare privind o posibilă revenire a fostului lider PD la Chișinău, după ce partidul din care a făcut parte a votat Guvernul Chicu, transmite Noi.md.

„Conform informațiilor noastre, Plahotniuc se ascunde în Statele Unite, unde dorește să obțină azil politic pentru a evita extrădarea în Moldova sau Rusia, unde a este anunțat în căutare în baza mai multor dosare penale. Conform legislației americane, pentru a obține azil e nevoie de cel puțin trei ani în care să nu părăsești teritoriul țării. Cred că procesele care îl vizează vor ajunge la un nou nivel, vor exista solicitări pentru extrădarea sa”, a declarat Igor Dodon.


La sfîrșitul săptămînii trecute, ambasadorul american în Republica Moldova, Derek Hogan, a declarat că nu știe dacă Plahotniuc se află în prezent în SUA și a negat informația precum că țara sa i-ar fi oferit garanții de secritate acestuia.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc este vizat în prezent în mai multe dosare penale deschide în Republica Moldova și Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load