X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Dodon: De data aceasta, Washingtonul nu l-a crezut pe Plahotniuc

21 iun. 2019,, 05:50   Politică
8660 3

Vladimir Plahotniuc a sperat pînă în ultima clipă că America îl va susține, dar de data aceasta Washington-ul nu l-a crezut.

Despre acest lucru a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu pentru Rossiyskaya Gazeta, transmite Noi.md.
Șeful statului moldovean a fost întrebat dacă știa ce i-a spus ambasadorul SUA liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pentru că imediat după întîlnirea lor, acesta a părăsit țara, iar Partidul Democrat a cedat de bună voie puterea.

"Eu cred că Plahotniuc a sperat pînă în ultimul moment că America îl va sprijini. Dar de data aceasta Washington-ul nu l-a crezut și și-a dat seama că noi, noua coaliție, sîntem gata să promovăm sincer și deschis o politică externă echilibrată, că nimeni nu încearcă aici să devină parte a Rusiei sau a oricărui alt stat", a spus Igor Dodon.

"Și acest compromis intern este cheia dezvoltării Moldovei. Pentru că atunci cînd societatea este divizată, ea explodează. Nu trebie să punem în fața unor țări precum Moldova, alegerea "sau-sau". Doar o politică externă echilibrată", a subliniat Președintele Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?