Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon: Dacă va rezista cel puțin un an coaliția, ne apucăm de problema transnistreană

17 iul. 2019,, 10:10   Politică
4700 6

Igor Dodon declară că în cazul în care coaliția de guvernare ACUM-PSRM va rezista cel puțin un an, procesul de reglementare transnistreană poate fi rezolvat foarte rapid.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Polius” de la postul de televiziune AccentTV.

Potrivit lui Dodon, „statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, recunoscut pe plan internațional, este unul principial pentru PSRM”, iar acesta este o „soluție de rezolvare a problemei transnistrene”.

„În lunile următoare ne vom axa pe politica ”pașilor mici”, acolo avem cu ce ne ocupa, și Vasile Șova este unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu... Ce ține de subiecte conceptuale, strategice, cu referire la statutul Transnistriei, reintegrarea țării, aici trebuie să trecem cel puțin de această ”lună de miere» cu partenerii noștri de coaliție. Acum nu putem discuta cu ei acest subiect. Dacă vom ridica această întrebare acum, ea va exploda. Și coaliția, și totul va exploda. De aceea, dacă vom rezista jumătate de an – un an, vom conlucra, atunci vreau să vă spun că sînt optimist”, a menționat el.

Dodon afirmă că subiectul ar putea fi rezolvat dacă se va ajunge la o înțelegere în cadrul coaliției de guvernare:„Dacă vom ajunge la un numitor comun în interior, atunci vom primi sprijin din partea forțelor externe”.


„Acest parteneriat este mai important decît funcția de membru al CEC, viceministru sau conducător la o întreprindere”, a punctat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?