COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: Curtea Constituțională a confirmat că Maia Sandu a fost demisă corect

Dodon: Curtea Constituțională a confirmat că Maia Sandu a fost demisă corect

Președintele Igor Dodon spune că, prin hotărîrea din 21 mai Curtea Constituțională a confirmat că Maia Sandu a fost demisă legal din funcția de premier al Republicii Moldova.

Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii săptămînale ”Președintele răspunde”, că Înalta Curte a stabilit că filtrul suplimentar de selectare a candidatului la funcția de Procuror General creat la inițiativa premierului de atunci Maia Sandu și, ulterior, asumarea răspunderii de către Sandu au fost anticonstituționale.

„De fapt, noi am preîntîmpinat-o. Maia Sandu vroia să înăsprească și mai tare, atunci cînd a depus asumarea responsabilității și noi am înaintat moțiunea de cenzură. Curtea Constituțională a confirmat că noi am avut dreptate și că ea a fost demisă corect, pentru că ceea ce a propus anul trecut a fost anticonstituțional”, a declarat președintele.


Șeful statului a mai spus că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, este un bun profesionist, integru și cu verticalitate din care cauză nu convine grupării Plahotniuc și acoliților săi Andrian Candu și Ilan Șor.

Magistrații Curții Constituționale au stabilit că Guvernul condus de Maia Sandu a încălcat Constituția, atunci cînd a creat o comisie și a organizat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load