Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon condamnă atacul SUA asupra Siriei

17 apr. 2018,, 10:20   Politică
4361 17

Atacul din 14 aprilie al SUA și aliaților asupra Siriei a fost unul ilegal, susține președintele Igor Dodon, citat de Noi.md.

Potrivit demnitarului, circumstanțele în care s-a produs atacul chimic din Siria trebuie elucidate prin intermediul unei anchete independente.

„Republica Moldova condamnă folosirea armelor chimice și pledează pentru crearea unei misiuni internaționale care ar efectua o investigație independentă asupra presupusului atac chimic din orașul sirian Duma. Atacul cu rachete întreprins de SUA, Marea Britanie și Franța, pînă la efectuarea unei investigații detaliate, a fost unul ilegal”, a declarat Dodon pentru publicația sputnik.md.

Președintele a avertizat și despre consecințele escaladării conflictului din Siria.

„Acest lucru ar putea complica nu numai activitatea Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), dar și ar pune în pericol întregul proces de reglementare pașnică, fapt care poate duce la un conflict militar interstatal și să se extindă și în afara regiunii de conflict”, a adăugat demnitarul.

Menționăm că o alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat sîmbăta trecută un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?