Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon comentează alegerea lui Țurcan în fruntea Curții Constituționale

19 aug. 2019,, 15:14   Politică
3773 0

Președintele Igor Dodon optează pentru o abordare neutră și imparțială a politicului față de procesele interne ale Curții Constituționale. Comentariul a fost făcut după alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Înaltei Curți, notează Noi.md.

Potrivit lui, deciziile membrilor Curții trebuie să fie în afara politicului.

„În legătură cu alegerea președintelui Curții Constituționale, consider că cea mai corectă și mai cumpătată poziție a factorilor politici acum constă în abordarea neutră și imparțială a proceselor interne ale CC, fără preferințe sau animozități personale afișate public. Deciziile și alegerile echipei de judecători ai Curții Constituționale sunt în afara sferei de influență și ingerință a politicului, doar în așa mod vom putea promova o reformă autentică a justiției, când judecătorii vor fi imuni politic și eficienți profesional”, a reacționat Dodon.

Șeful statului a mai subliniat că mizează pe o prestație onorabilă a instituției.

„Am luat act de decizia CC, apreciez calitățile profesionale ale noului președinte al CC, Vladimir Țurcanu, și mizez pe activitatea cât mai onorabilă a Curții Constituționale”, a adăugat demnitarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?