Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Dodon: "Chișinăul ar trebui să folosească șansa oferită pentru reglementarea transnistreană".

25 apr. 2023,, 20:15   Politică
3503 0

Criza ucraineană a creat o fereastră de oportunitate pentru reglementarea transnistreană, iar guvernul moldovean ar trebui să o folosească și să nu se eschiveze de la negocieri.

Această opinie a fost exprimată de fostul președinte moldovean Igor Dodon.

"Tocmai la această etapă, ținînd cont de situația regională, ar fi corect să ne intensificăm contactele cu Tiraspolul, pentru că sîntem în aceeași barcă. Acum există o bună oportunitate de a face pași concreți în chestiuni pe care nu am putut nici măcar să le punem pe ordinea de zi timp de decenii", a declarat el într-un interviu acordat postului de televiziune Russia-24.

Igor Dodon a atras atenția asupra apelurilor la negocieri și a dorinței de cooperare din partea regiunii transnistrene nerecunoscute. "Din păcate, autoritățile moldovenești caută motive și evită o astfel de discuție. Cel mai probabil, ele nu au permisiunea din partea Occidentului. Poate că au alte planuri pentru acest teritoriu", a sugerat fostul președinte al republicii.

Negocierile privind reglementarea transnistreană în formatul "cinci plus doi" nu au mai avut loc de mai mulți ani. Ultima reuniune în acest format a avut loc la Bratislava în 2019, după care procesul a fost suspendat.

15
1
2
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?