X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Chișinău va ține cont și pe viitor de interesele și necesitățile locuitorilor Găgăuziei

22 ian. 2020,, 13:00   Politică
2894 2

Chișinău va ține cont și pe viitor de interesele și necesitățile locuitorilor Găgăuziei.

Despre aceasta a declarat președintele Igor Dodon, care, la invitația conducerii Adunării Populare a Găgăuziei și împreună cu bașcanul autonomiei, Irina Vlah, a participat la ședința organului legislativ regional, transmite Noi.md.

Șeful statului a salutat dinamica pozitivă a cooperării dintre organele puterii de stat ale Republicii Moldova și ale Autonomiei Găgăuze și i-a asigurat pe deputații locali de faptul că la Chișinău se va ține cont și pe viitor de interesele și necesitățile locuitorilor Găgăuziei.

Potrivit lui Igor Dodon, în ansamblu a avut loc o discuție productivă pe cele mai actuale subiecte din diverse domenii ale vieții social-economice și politice a autonomiei.

În special, părțile au discutat despre necesitatea adoptării pachetului de legi de armonizare a legislației regionale cu cea națională.


În acest scop, ei au convenit asupra reluării activității grupului comun de lucru constituit din deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și ai Adunării Populare a Găgăuziei. De asemenea, am vorbit despre posibilitatea de „desconcentrare” a organelor naționale ale puterii la nivel de autonomie, ținîndu-se cont de doleanțele acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?