Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Dodon: "Cerem numirea urgentă a candidatului la funcția de prim-ministru din partea majorității parlamentare"

29 mar. 2021,, 10:40   Politică
4750 10

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a cerut ca președintele țării, Maia Sandu, să respecte Constituția și să desemneze de urgență candidatul pentru funcția de prim-ministru, înaintat de majoritatea parlamentară, pentru a începe de urgență lupta împotriva pandemiei.

Igor Dodon a scris despre acest lucru pe canalul său Telegram, menționînd că fiecare zi de întîrziere, zecile de mii de cazuri noi și miile de decese vor rămîne pe conștiința politicienilor populiști iresponsabili - Maya Sandu&Co.

Fostul șef al statului a subliniat că în Republica Moldova a fost marcat un nou anti-record săptămînal - peste 11 mii de cazuri noi de infecție cu COVID-19 în republică.

"A 12-a săptămînă din anul 2021 (22-28 martie 2021) comparativ cu a 11-a săptămână a acestui an:
- numărul de cazuri noi a crescut cu 8,7%
- numărul de decese - cu 16,6%
- numărul pacienților recuperați a crescut cu 33,5%.

Și în această situație, președintele țării, împreună cu partidul său "Acțiune și Solidaritate", nu văd altceva decît să organizeze urgent alegeri anticipate.


Cerem respectarea Constituției și numirea urgentă a candidatului pentru funcția de prim-ministru, nominalizat de majoritatea parlamentară, pentru a se ocupa urgent de lupta împotriva pandemiei.

Cu fiecare zi de întîrziere, zecile de mii de cazuri noi și miile de decese vor rămîne pe conștiința politicienilor populiști iresponsabili - Maia Sandu&Co", a spus președintele PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?