X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: Cea mai bună soluție este organizarea alegerilor peste doi ani

9 apr. 2021,, 13:10   Politică
2689 14

Președintele Partidului Socialiștilor din Moldova, Igor Dodon, consideră că alegerile parlamentare anticipate nu pot fi organizate pînă în toamnă din cauza situației epidemiologice dificile din țară.

După cum a spus Dodon în cadrul blogului video "Președintele răspunde" din 9 aprilie, cea mai bună soluție este desemnarea unui nou guvern și organizarea alegerilor parlamentare peste doi ani.

Potrivit lui Dodon, PSRM este pregătit pentru alegeri anticipate. După cum a menționat liderul formațiunii, decizia Curții Constituționale (CC) privind constituționalitatea dizolvării Parlamentului va arăta dacă CC este o instituție capturată de președintele Maia Sandu.

"Noi nu ne temem de alegeri anticipate. Dar sîntem categoric împotriva organizării alegerilor în timpul pandemieei. Ne vaccinăm, cumpărăm vaccinuri, stabilizăm situația și apoi putem organiza alegeri. Dar sîntem împotriva ca în următoarele una-două luni să aruncăm în vînt 120 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor", a spus Dodon.

Cu toate acestea, în opinia sa, cel mai bine este să organizăm alegeri peste doi ani — după ce țara va ieși din pandemie.


"Dacă alegerile vor avea loc în iunie, așa cum își dorește Maia Sandu, cred că nu vor ieși mai mult de 35% din cetățeni, pentru că le va fi frică. Și va fi imposibil de format comisii electorale. Prin urmare, alegerile ar trebui să aibă loc atunci cînd pandemia va scădea și cînd ne vom vaccina și vom avea acces la vaccinuri — în cel mai bun caz în septembrie-octombrie. Dar ar fi mai bine să desemnăm un guvern și să organizăm alegeri peste doi ani, pentru ca mai întîi să facem față crizei", a spus Dodon.

Reamintim că pe 29 martie, Sandu s-a adresat la Curtea Constituțională cu privire la dizolvarea parlamentului, bazîndu-se pe cele două încercări nereușite de a numi un nou guvern: "Dacă Curtea Constituțională va fi de acord că există circumstanțe pentru dizolvare, atunci eu voi dizolva parlamentul, și vom apărea în fața judecății cetățenilor [vom organiza alegeri anticipate]".

Atunci Dodon a spus că PSRM folosește toate mijloacele constituționale, legale și politice pentru a preveni alegerile parlamentare anticipate pînă la vaccinarea a cel puțin 300-400 de mii de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?