Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon, către Voronin: „Tot ce e împotriva socialiștilor, dumnealui susține de principiu”

8 noi. 2019,, 08:10   Politică
4002 4

„Tot ce e împotriva socialiștilor, dumnealui susține de principiu”. Așa a comentat președintele Igor Dodon declarația comunistului Vladimir Voronin, care a spus că susține angajarea de răspundere a Guvernului Sandu pentru modificarea Legii Procuraturii.

„Cred că Vladimir Voronin înțelege foarte bine că este o încălcare a legii. Tot ce e împotriva socialiștilor, dumnealui susține de principiu. Pot să-i dau dreptate doar într-un lucru: politicienii trebuie să-și asume. Și el bătea cu pumnul în masă, dar bătea constituțional, dar aici ceea ce se întâmplă e destul de grav. Aici un lider de partid încearcă să tragă tot ce ține de Procuratură asupra sa”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Amintim că, pe 6 noiembrie, Guvernul a votat angajarea de răspundere pentru modificarea Legii Procuraturii. Mai exact, prim-ministra Maia Sandu urmează să fie împuternicită să selecteze doi candidați pentru funcția de procuror general și să transmită lista scurtă la Consiliul Superior al Procurorilor. Dacă în termen de trei zile nu se înregistrează o altă moțiune de cenzură în Parlament, proiectul devine lege și intră în vigoare.

Președintele Igor Dodon a spus că nu acceptă decizia Guvernului și că „există riscul ca Guvernul să cadă”. Potrivit lui, pentru ca acest lucru să nu se producă, Guvernul trebuie să-și anuleze votul prin care și-a angajat răspunderea pentru modificările la Legea Procuraturii, iar ministra Justiției, Olesea Stamate, trebuie demisă. Prim-ministra Maia Sandu a spus că nu acceptă aceste solicitări. „Suntem gata să ne asumăm toate costurile, inclusiv căderea Guvernului”, a declarat șefa Executivului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?