X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon către oponenți: Dacă se ajunge la destabilizări, de vină veți fi voi

23 oct. 2020,, 11:16   Politică
5908 6

Nu cred în maidanuri fără susținerea gepolitică a marilor judecători: Rusia, SUA, UE, a declarat astăzi Igor Dodon, comentînd informațiile privind pregătirea unei revoluții colorate în R.Moldova după alegeri, notează Noi.md.

El s-a referit la declarația șefului Serviciului de Informaţii Externe a Rusiei, Serghei Narîșkin, precum că SUA ar pregăti o revoluție colorată în R.Moldova, în cazul victoriei lui Dodon.

Potrivit lui Dodon, astfel de mesaje venite din partea celor două mari puteri sînt mai curînd mesaje de preîntimpinare.

„Nu cred că Rusia are vreun interes să destabilizeze situația în R.Moldova. Cred că nici Bruxelles-ul nu își dorește acest lucru. Am un dialog destul de bun cu dl Hogan, nu cred că SUA la această etapă ar fi interesată în destabilizare. Astfel de mesaje forțele geopolitice le dau la preîntimpinarea unor activități, pentru a preintîmpina dorința unora să destabilizeze situația. A fost mesajul SUA, după care rușii le-au răspuns".

Igor Dodon a îndemnat forțele geopolitice să nu se implice în treburile interne ale R.Moldova.


"Stimați parteneri, nu vă băgați în treburile noastre interne, pe noi lăsați-ne în pace, noi o să ne clarificăm singuri, găsiți-vă alt teren de joc geopolitic. Nouă, moldovenilor, lucrul ăsta nu ne trebuie", a comentat Dodon.

Șeful statului a menționat că va face tot posibilul ca după alegeri în țară să nu fie destabilizări.

„Voi recunoaște rezutatul alegerilor, acela care va fi. Nu am de gînd să scot lumea în stradă. Cer și responsabilitate din partea oponenților mei politici. Nu se merită să scoateți lumea în stradă, credeți că veniți cu o idee nobilă, dar în spate vor sta forțele oligarhice, grupe pregătite care vor destabiliza situația, iar de vină veți fi voi”, a avertizat Dodon.

El a sugerat că PAS oricum va fi nevoit să se așeze la masa de discuții cu socialiștii.

"O să faci coaliție cu Dodon, никуда не денешься (trad. – nu te ascunzi nicăieri). Așa cum ai făcut și anul trecut. La asta o să se ajungă. Dar cu cine o să faci – cu Șor, cu Candu, cu Plahotniuc? Totuna o să vii și o să discutăm împreună", a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?