COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3018

Dodon: Avem relații foarte bune și cu România, și cu Ucraina

23 oct. 2020,, 12:05   Politică
2655 4

În ciuda speculațiilor, R.Moldova a avut relațiie bune cu țările vecine în ultimii ani, spune președintele Igor Dodon.

La nivel de Guvern și Parlament, contactele cu țările vecine a fost menținute, în ceea ce privește discuțiile la nivel de șefi de stat, acesta au avut loc pe platforme internaționale, a declarat astăzi Igor Dodon în cadrul emisiunii sale.

„Avem relații foarte bune și cu România și cu Ucraina, relațiile noastre nu țin doar de vizite oficiale la nivel de președinte. Premierul Ion Chicu a avut vizite oficiale la Kiev, s-a întîlnit cu premierul Ucrainei. Dacă să o vedeți dinamica comerțului cu aceste state, o să vedeți că avem relații bune.

În acești patru nu au avut de suferit relațiile bilaterale cu vecini, chiar dacă cineva încearcă să speculeze. Am avut întrevederi cu Iohannis pe o platformă internațională, am avut discuții și la telefon cu Iohanis, cu Zelenski, am avut și întrevederi neformale”, a explicat el.

Dodon a precizat că dialogul cu țările vecine va fi reluate imediat după alegerile prezidențiale.


„Sper că imediat după alegeri o să avem acele contact necesar la noi sau la ei. Am primit mesaje că și-ar dori un dialog mai pronunțat, mai intensiv la nivel de primele persoane în stat”.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X