Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon: Autoritățile trebuie să vină cu mai multe acțiuni de susținere și protecție a populației

5 apr. 2021,, 10:27   Politică
2179 1

Liderul PSRM, Igor Dodon, este de părere că autoritățile trebuie să vină cu mai multe acțiuni de susținere și protecție a populației și agenților economici.

Potrivit lui, ținînd cont de statistica din ultima săptămînă cu privire la infectări cu COVID-19, starea de urgență declarată de Parlament trebuie continuată, iar unele restricții ar putea fi minimizate sau parțial retrase, în special referitor la procesul de studii pentru clasele I-IV, ieșirea în spațiile publice, parcuri și altele.

Conform datelor Ministerului Sănătății, în ultima săptămînă s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu COVID-19 cu 25,4%, în același timp numărul de decese a crescut cu 15,7%, iar a persoanelor vindecate a scăzut cu 0,6%.

Dodon spune că starea de urgență permite Comisiei Situații Excepționale și Guvernului să aprobe decizii extraordinare pentru realocarea mijloacelor în susținerea populației și procurarea celor necesare luptei cu pandemia din bugetul anului 2021, accesarea unor noi împrumuturi din surse interne.

Liderul PSRM atrage atenția asupra faptului că un Guvern interimar nu poate accesa surse externe. Prin învestirea unui Guvern anticriză cu competențe depline, accesul la sursele externe va fi posibil, iar necesitatea stării de urgență poate fi depășită, deoarece un Guvern pe mandatat deplin va fi mult mai liber în luarea deciziilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?