X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: „Aș vrea să se țină această coaliție măcar pentru scopuri strategice”

21 sep. 2019,, 10:40   Politică
2390 1

Coaliția de guvernare este foarte fragilă. Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon după finalizarea lucrărilor celui de-al II-lea Forum Economic moldo-rus. Președintele țării a subliniat că își dorește ca alianța de guvernare să reziste. Totodată, Dodon a adăugat că următoarele șase luni vor fi decisive pentru soarta politică a țării.

„Ceea ce azi pare imposibil, mîine poate fi inevitabil. Consider că dacă vom reuși să păstrăm această coaliție, dacă vor trece peste greutățile urmărilor luni, dacă ne va ajunge înțelepciune politică să înțelegem, vom oferi o nouă șansă țării. Aș vrea să se țină această coaliție măcar în scopuri strategice”, a spus președintele.

În context, Dodon a adăugat că reglementarea problemei transnistrene încă nu poate fi discutată cu partenerii de guvernare:

„Un apel telefonic în Transnistria costă de cîteva ori mai scump decît un apel în SUA. Problema asta trebuie să fie rezolvată, să facem pași mici. Există înțelegere maximă în interiorul țării între Parlament, Guvern și Președinție. Avem o poziție comună în acest sens. Cînd vine vorba de reglementarea politică este mai complicat. Președinția are părerea proprie, dar să o aducem în discuție în cadrul coaliției nu că e devreme, dar e foarte periculos”. Totuși, șeful statului nu exclude că în viitor va fi pusă în discuția reglementarea politică a Transnistriei.

Poate la un moment dat vom discuta și despre reglementarea politică. Noi trebuie să găsim un consens pe interior, apoi să le explicăm partenerilor de pe malul stîng, să le spunem că altă soluție nu există. Atunci partenerii strategici vor explica și vor susține”, a conchis Dodon.


Pe 16 septembrie Acordul de colaborare dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM a fost prelungit printr-un nou acord. Deputați din cele două formațiuni au subliniat că cele două componente ale guvernării sînt gata să conlucreze în continuare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?