X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Dodon ar putea să refuze ambele candidaturi la funcțiile de ministru

19 sep. 2018,, 07:41   Politică
2310 3

Președintele Igor Dodon nu exclude că ar putea să refuze ambele candidaturi la funcțiile de ministru, înaintate de Partidul Democrat.

Este vorba despre fostul primar interimar Silvia Radu în funcția de ministru al sănătății, muncii și protecției sociale și directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, drept ministru al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului. Șeful statului susține că pentru el unul dintre cei doi candidați a fost o surpriză, transmite IPN.

Igor Dodon a menționat că luni a fost contactat de premierul Pavel Filip cu care a discutat despre remanierile în Guvern, dar a doua zi a rămas surprins de una dintre candidaturile propuse, fără a specifica despre care anume este vorba. „Voi semna demiterea celor doi miniștri. În ceea ce ține de numirea miniștrilor noi, vom examina împreună cu colegii și vom lua o decizie”, a declarat șeful statului.

Președintele susține că în aceste funcții, în primul rînd, contează profesionalismul, cunoașterea domeniului și integritatea candidatului. Totodată, șeful statului spune că va discuta din nou cu premierul pentru a vedea, dacă este gata să introducă unele modificări în aceste propuneri, în cazul în care președinția nu va accepta pe vreunul dintre ei. „Nu exclud că ar putea fi situația în care noi nu vom accepta niciuna dintre aceste candidaturi”, a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?