Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon anunță cînd ar putea avea loc alegerile anticipate

13 apr. 2019,, 11:40   Politică
3001 2

La momentul actual, probabilitatea de organizare a alegerilor parlamentare anticipate în Moldova este de 70%.

Despre aceasta a declarat președintele ţării, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune privat.

,,Cred că în toamnă, în septembrie-octombrie, cel mai probabil, vom avea alegeri parlamentare anticipate. Dacă cei de dreapta nu vor avea sentimentul de auto-conservare și nu vor accepta contactul și propunerile înaintate de socialiști, atunci vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar blocul ACUM va fi făcut praf şi pulbere şi, cred, că ei înțeleg perfect acest lucru”, a declarat Dodon.

Șeful statului consideră că, în alegerile parlamentare anticipate, Partidul Socialiştilor are toate șansele de a-și îmbunătăți rezultatul și de a obține mai multe mandate decît în urma scrutinului din 24 februarie.

,,Chiar dacă alegerile vor avea loc după actualul sistem electoral, există 10-15 circumscripţii pe care socialiștii „le-au ratat” la limită – cu o diferență de cîteva zeci de voturi. Vă rog să mă credeți că în timpul alegerilor parlamentare anticipate, chiar dacă vor fi umflaţi spoileri, oamenii vor înțelege deja că anume pentru că i-au votat pe ei – pe Usatîi, pe Şor – în cele din urmă au cîștigat fie cei de „dreapta”, cum a avut loc la Chișinău, unde noi am a pierdut două mandate, fie aşa cum a fost în raioane. Cred că socialiștii vor primi aceste mandate. O altă situație va fi în Transnistria. Prin urmare, în timpul alegerilor parlamentare anticipate, socialiștii vor primi mai multe mandate”, a adăugat el.


Președintele a menționat, de asemenea, că nu exclude participarea sa la alegerile anticipate. - Nu exclud că voi merge la aceste alegeri. Ne pregătim de anticipate, dar vom vedea, a concluzionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?