Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon anunță ce subiecte se vor discuta la Consiliul Suprem de Securitate

17 ian. 2020,, 17:16   Politică
3069 1

Șeful statului, Igor Dodon convoacă marțea viitoare Consiliul Suprem de Securitate.

În cadrul acestuia va fi discutată inclusiv situația criminogenă din țara noastră, a anunțat Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Eu am insistat în calitate de președinte al Consiliului de Securitate ca acest subiect să fie inclus în ordinea de zi”, a menționat Igor Dodon.

Președintele spune că e îngrijorat în contextul în care în ultimele săptămîni s-au produs mai multe crime de deosebit de grave și promite ca cei vinovați să fie trași la răspundere.„Eu personal voi ține la control ca cei care au ucis oameni să facă pușcărie”, a subliniat Dodon.

Președintele a mai spus că între timp a discutat subiectul cu ministrul de Interne, Pavel Voicu.


„Ar fi logic să zboare capurile la unii de acolo. Asta e un fel de profilactică, lasă și polițiștii care nu fac treabă să fie scoși din funcții”, a spus Igor Dodon.

Amintim că mai multe crime de rezonanță au avut loc de la începutul acestui an. În noaptea de anul nou, un băiat de 21 de ani din Costești, Ialoveni a fost bătut cu picioarele, în special în regiunea capului, de către un tînăr de 22 de ani și un minor de 16 ani. Medicii nu i-au putut salva viața și Dumitru Jomir a decedat pe patul de spital pe 5 ianuarie.

Iar în ajun de Sfîntul Vasile, în satul Elizaveta din municipiul Bălți, un tînăr de 23 de ani a fost împușcat mortal de un carabinier. Totodată, la sfîrșitul săptămînii trecute, un bărbat din Soroca a fost bătut cu brutalitate de o rudă a sa și a murit două zile mai tîrziu la spital.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?