TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon anunță că sînt mai mulți deputați cărora le va fi ridicată IMUNITATEA parlamentară

Dodon anunță că sînt mai mulți deputați cărora le va fi ridicată IMUNITATEA parlamentară

Președintele Igor Dodon consideră că Procuratura Generală a făcut astăzi „un pas mic, dar simbolic”, atunci cînd a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor, condamnat de prima instanță în dosarul privind frauda bancară. Șeful statului menționează că, din informațiile pe care le are, și alți deputați, nu doar de la Partidul „ȘOR”, riscă să le fie ridicată imunitatea parlamentară.

„Trebuie să recunoaștem că, pe parcursul ultimilor ani, fără comandă nu se mișca nimic în privința furtului miliardului. Din contra, comanda politică era să nu fie atins acest subiect și să se facă tot posibilul ca să fie sabotat. Da, l-au pus la pușcărie pe Filat și cu asta s-a terminat. Dar sînt foarte multe persoane implicate”, a declarat în această seară Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune.

Președintele spune că procurorul general interimar a prezentat mai multe detalii în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, dar dînsul nu poate să facă publice.

„Cert este că lucrurile vor evolua foarte rapid. Ați văzut că astăzi procurorul general interimar a venit cu solicitarea de ridicare a imunității unui deputat (Ilan Șor). Eu cred că această acțiune urma să aibă loc mai devreme. Trebuia să se întîmple la începutul lunii iunie, dar nu a fost voință din partea procuraturii. Mai mult ca atît, nu pot da indicații procurorului general, dar eu înțeleg din rapoartele venite la Consiliul Suprem de Securitate că sînt mai mulți deputați, și nu doar de la Partidul „ȘOR”, care riscă să le fie ridicată imunitatea. Și din cîte înțeleg procesele se activizează atît în ceea ce ține de furtul miliardului, cît și de multiple scheme de corupție. Eu știu că CNA, PG și SIS au mai multe grupuri comune ce ține de aceste scheme.

Ce a fost astăzi în Parlament este un mic pas. Mic, dar important că s-a făcut. Un pas simbolic. Procesul s-a început. Dar eu cred că mîine sau în primele ședințe din luna septembrie procesul va avansa și va avansa foarte rapid”, a conchis președintele.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load