Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: Am convenit între noi două zile în urmă

12 sep. 2019,, 09:30   Politică
2483 0

Reprezentanții Partidului Socialiștilor și Blocului ACUM încă nu au ajuns la o înțelegere finală ce ține de reforma justiției și numirea noului procuror general.

În prezent, se stabilesc condițiile exacte în care va activa comisia specială din cadrul Ministerului Justiției, care să aleagă viitorii candidați pentru funcția de procuror general, care vor fi înaintați ulterior Consiliului Superior al Procurorilor.

Între timp, politicienii aflați la guvernare au convenit condiții noi pentru potențialii candidați la șefia Procuraturii Generale. „Vor putea fi nu doar oameni din sistem, nu doar procurori, dar și judecători și avocați”, a precizat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la „Jurnal TV”.

Întrebat de ce se insistă pe o experiență de muncă de cel puțin 15 ani a candidaților, șeful statului a spus că s-a renunțat la această prevedere: „Aveți informație învechită”. Noile condiții au fost convenite acum două zile cu liderii Blocului ACUM, afirmă Igor Dodon, fără a oferi mai multe detalii la acest subiect.

„Sîntem la etapa să vedem cum se formează această comisie la Ministerul Justiției. Restul, absolut tot pe reforma justiției este. Trebuie să vedem cum putem să înaintăm retragerea procurorului general, care sînt pîrghiile, motivele, toată procedura. Dacă decidem asupra acestui subiect, sîntem gata să o votăm luni. Facem luni sau marți ședința Parlamentului și mergem înainte”, afirmă Igor Dodon cu referire la reforma justiției.


Amintim că un concurs pentru selectarea procurorului general a fost inițiat de Consiliul Superior al Procurorilor. Șapte persoane și-au depus dosarele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?